Mezoterapie

Mezoterapia

 Mezoterapia în combaterea căderii părului

Mezoterapia utilizată ca un tratament prelungit de o serie de 8-12 injecții lunar ar trebui să ajute atât bărbații cât și femeile în combaterea căderii părului.Tratamentul de întreținere o dată pe lună continuă să sporească părul existent. În general, pacienții care au probleme cu pierderea părului,au părul subțire și moale în zona frontală până în vîrful capului.

O dietă foarte săracă în proteine poate provoca ca o persoană să-și piardă părul mai mult decît normal 50-100 fire pe zi.Dieta deficitară de fier poate scurta sau întrerupe faza de pierdere și de creștere a părului, rezultînd scăderea creșterii părului.

Mezoterapia pentru păr, cu toate acestea, poate ajuta la refacerea părului subțiat.Este un tratament cosmetic foarte eficace în combaterea  căderii părului și pentru toate tipurile de alopecie și/sau calvitie masculină.Este o soluție inhibitoare pentru DHT.

Mezoterapia înlocuiește vitaminele și mineralele, pe care organismal le pierde pe măsură ce îmbătrînim. Medicamentele în tratamentele cu mezoterapie, determină o creștere în circulația sângelui în zona scalpului și stimulează foliculii de păr.Se introduce în piele sau în țesutul adipos subcutanat amestecuri de nutrient (vitamine,minerale,substanțe vasodilatatoare,acid hyaluronic,etc.) cu scopul de a obține oprirea căderii părului și regenerarea acestuia.

Se pot enumera cauzele legate de căderea părului la care mezoterapia își poate face efectul dorit cum ar fi: motive legate de stres, schimbări de anotimpuri, postnatal sau dereglări metabolice.Prin această metodă se pot trata toate tipurile de alopecie, în special alopecia androgenică(seboreică)de tip masculin.

Mezoterapia pentru regenerarea părului în alopecii

Este o metodă terapeutică foarte modernă, care urmărește stoparea căderii părului și stimularea creșterii lui.

Principalele ingredienteale amestecului injectat în mezoterapia indicată pentru alopecie sunt:acidul fosfatidic(cu rol în stimularea creșterii și proliferării celularela nivelul foliculului pilos),superoxid dismutaza(cu rol în protejarea celulelor de oxidare) și riboflavina 2% (intervine în metabolismul energetic al celulelor foliculului pilos).