Implantul de păr cu Biofibre

Pentru prima dată în Republica Moldova.

Stresul zilnic, poluarea, anumiti factori de mediu stresanti, probleme de sanatate, factori ereditari, anumite produse de ingrijire agresive, un flux sangvin necorespunzator pot fi cauze ale unei caderi masive a parului, atat la femei cat si la barbati, care pot duce la o calvitie partiala sau totala. Cauze precum accidente, arsuri, boli, factori congenitali sau psihologici sunt cazuri speciale, si nu se incadreaza in cauzele naturale de cadere a parului (afectiuni si tulburari interne).

Cea mai nouă tehnologie

Implantul de păr cu Biofibre este cea mai nouă tehnologie în restaurarea podoabei capilare, element extrem de important în aspectul estetic al fiecărei persoane, indiferent de sex.

Rezultate estetice imediate.

Implantul de păr cu Biofibre este o metodă eficientă, cu rezultate estetice imediate și aspect natural, utilizată în tratamentul alopeciei, indiferent de vârstă sau de stadiul bolii.

Este utilizata cu succes și pentru îmbunătățirea rezultatelor estetice obținute după transplantul autolog de păr.

Ce sunt ”biofibrele”;

• Sunt fibre medicale biocompatibile, cu risc redus de respingere.

• Prezintă flexibilitate și elasticitate similară cu cea a firelor naturale de păr

• Prezintă rezistență la stres mecanic, fizic și chimic

• Aveți posibilitatea de a alege diverse culori (paletă de 19 culori), diverse forme (drept, ondulat, creț), precum și diverse lungimi (15cm, 30cm, 45cm).

Avantajele implantului de păr cu Biofibre:

• Rezultate estetice naturale și imediate.

• Densitate mare a firelor de păr în doar câteva ore.

• Procedură simplă, rapidă și nedureroasă.

• Nu necesită perioadă de recuperare, pacienții își pot relua activitățile sociale imediat după procedură.

• Se poate atinge o densitate mare a firelor de păr în mod progresiv, în mai multe ședințe.

• Metoda poate fi aplicată pentru toate tipurile și stadiile de calviție, indiferent de sex.

• Poate fi asociată cu alte metode de tratament ale alopeciei, chirurgicale sau nechirurgicale.

Podoaba capilara a fost considerata din vechi timpuri un simbol al frumusetii si un element important in estetica fiecarui om.

Degradarea, subtierea sau caderea parului devine un motiv de frustrare si stres pentru multi oameni, atat femei cat si barbati, atat tineri cat si adulti.

Chirurgia estetica apare cu o solutie si in acest caz: implantul de par SINTETIC!

Traume fizice al scalpului provenite din accidente, incizii, impact, arsuri (foc, chimice) pot provoca pierderi definitive a pilozitatii capilare Daca oricare dintre aceste traume au loc, exista doua optiuni pentru persoanele in cauza. Prima implica chirurgia (rezectia zonei vatamate prin reductia scalpului sau transplantul de grefe dermo-piloase la nivelul ciatricii, plagii, zonei vatamate) iar cea de-a doua implantul de par sintetic!

Si femeile pot apela la implanturile de par.

Multi ani cercetarile au fost orientate catre tiparul masculin de alopecie, neglijand femeile care pot fi afectate si ele de aceasta problema.

Aceasta neglijenta se datoreaza in special optiunilor pentru peruci si mese a femeilor, pentur a masca acest deficit.

La barbati principalele cauze tin de ereditate (factori mosteniti genetic), insa la femei tulburarile hormonale sunt principalul factor declansator (in special la menopauza).

Caderea difuza a parului la femei poate fi activata si de anumite stari patologice, stres, sarcina.

Sugestii pentru implantarea cu succes

1. pacienti compatibili: pacienti cu o stare de sanatate buna(fara boli metabolice sau imunitare) si pacienti cu un scalp sanatos;

2. normalizarea scalpului inaintea implantului: in caz de dermatita seboreica psoriazis cu un tratament adecvat;

3. legalizarea formelor: acordul scris al pacientilor cu implantul si semnarea de luare la cunostinta a ingrijirilor post implant;

4. tehnica sterila: folosirea instrumentelor sterile si sterilizarea scalpului cu substante special destinate; 5. anestezia: locala cu xilina/lidocaina+adrenalina; 6. testul: la inceput se face un test de compatibiliate a biofibrelor si se implanteaza intre 100-200 de fibre in zona parietala sau frontala, se asteapta 3-4 saptamani petru a verifica posibile reactii. Daca nu apar reactii se poate continua implantarea;

7. cantitate:cantitatea sugerata de fibre implantate este intre 500 si 8-9000 de fibre, nu se implanteaza mai mult de 1500 de fire;

8. orientarea fibrelor: se realizeaza la 45 de grade urmarind orientarea parului natural;

9. timpul de asteptare: intre sesiunile de implant este de 30-60 zile in aceasi arie sau 20-30 in arii diferite.

Imediat dupa implant se incepe o terapie antibiotica si se aplica local o lotiune cu antibiotic. Parul se poate spala o data la 2-3 zile cu un sampon cu ph neutru.