Dermatoscopia computerizată- diagnоsticul și monitorizarea alunițelor

Dermatoscopie computerizată. Diagnosticul şi monitorizarea alunițelor 

Dermatoscopia digitală cu microscopie epiluminiscentă este o tehnologie computerizată performantă care permite examinarea pielii în profunzime și detectînd astfel modificări cutanate greu de depistat la un examen clinic vizual. Acest sistem complex investighează în detaliu tegumentul și determină evoluția în timp a nevilor pigmentari(alunițelor).

  • Este o metodă neinvazivă,nedureroasă care permite diferențierea între leziunile benigne și maligne, identificarea precoce a unui melanom.
  • În câteva secunde toți nevii sunt numărați digital și imaginile dermatoscopice sunt captate și asociate numerelor.
  • Performanța metodei constă în faptul că în prezent se poate aprecia riscul de malignizare a alunițelor în stadiul inițial, imediat după apariția lor, dar nu după înlăturarea și analiza histologică a formațiunii.
  • În cazul pacienților cu multiple alunițe se poate realiza harta dermatoscopică digitală ce oferă posibilitatea stocării informațiilor macroscopice și dermatoscopice.
  • Acest lucru permite pacientului autoexaminarea macroscopică și dermatologului monitorizarea precisă prin examinări periodice și comparative a alunițelor cu risc de transformare.
  • Dermatoscopul digital este aparatul care pune la dispoziție nu numai sistemul de studiere a detaliilor alunițelor ci și posibilitatea calculării unui scor de risc și posibiliatea stocării acestor date pentru comparațiile necesare la consultațiile ulterioare.
  • Semnele noi sau modificate sun detectate la o singură scanare a întregului corp 
Toată lumea, indiferent de vârstă ar trebui să îți examineze anual pielea prin intermediul unui consult de specialitate și videodermatoscopie!