Consultația medicului oncodermatolog

Tumorile cutanate pot fi benigne, maligne și precanceroase. 

Avem abilitatea prin utilizarea dermatoscopiei de a observa rapid cancerul cutanat, de a evidenția leziunile premaligne și de a monitoriza evoluția nevilor(alunițelor).

Putem opta în funcție de caracteristicile tumorii de o gamă largă de soluții terapeutice. În cazul carcinoamelor bazocelulare și spinocelulare preferăm chirurgia cu radiounde cu cea mai mare rată de vindecare.

În majoritatea situațiilor îndepartarea tumorilor cutanate se efectuează în regim ambulator, sub anestezie locală. Pacienții noștri primesc instrucțiuni pre și postoperatorii precum și sfaturi utile pentru prevenția cancerului cutanat.

Medicul gaseste calea de abordare terapeutica in stabilirea tratamentului, tinandu-se cont de raportul beneficii/risc, rezultat din cele de mai sus. Consultul primar cuprinde si examinarea dermatoscopica a alunitelor selectate la examenul clinic, la pacientii cu alunite. Practic, pacientul este monitorizat cu ajutorul calculatorului, care prezinta istoricul cazurilor si evolutia parametrilor paraclinici pentru fiecare pacient.

În cadrul consultației efectuăm examene de rutina pentru detecția leziunilor precanceroase, tratamentul acestora fiind mai puțin agresiv si mai eficace.